جامعة علوم القرآن
درباره جامعة علوم القرآن
وإعتصموا بحبل الله جمیعاً و لاتفرقوا وامرهم شورا بینهم
فرزندان، شاگردان و محبین مؤسس جامعةعلوم القرآن که در پایگاه علوم قرآن از آن یاد شده می کوشند تا انقلاب قرآنی ایجاد شده در عصر زندگی مرحوم را با فرهنگ سازی و ادامه تعلیمات قرآنی بطرف یک بیداری قرآنی جهان شمول برسانند.
نمایشگاه نشر آثار جامعة علوم القرآن به نام شفاء توسط مهدی صادقی تهرانی در سال 1380 احداث گردید. دفتر جامعة علوم القرآن در این مکان استقرار یافت.
مرکز اینترنتی به نام فرقان را آقای مهندس علی سلطان زاده برای جامعة علوم القرآن بنیان نهاده و مدیریت می نمودند.
پس از رحلت معظم له فرزندان ایشان از انتشارات شکرانه برای چاپ و نشر آثار درخواست همکاری نمودند.
در این راستا آقای مهدی صادقی فرزند وسطای آیت الله صادقی تهرانی، حدود چهار سال قبل از وفات پدر دستوری مبنی بر چاپ کتاب غوص فی البحار و همچنین آثار دیگر مرحوم را طی نامه ای گرفتند. بعلت عدم امکانات مالی و عدم همکاری انتشارات خاصی تا کنون چاپ غوص فی البحار به تعویق افتاده.
در این راستا آقای مهدی صادقی فرزند وسطای آیت الله صادقی تهرانی، حدود چهار سال قبل از وفات پدر دستوری مبنی بر چاپ کتاب غوص فی البحار و همچنین آثار دیگر مرحوم را طی نامه ای گرفتند. بعلت عدم امکانات مالی و عدم همکاری انتشارات خاصی تا کنون چاپ غوص فی البحار به تعویق افتاده.
قسم نامه:
اینجانب مهدی صادقی تهرانی در این شب های قدر ماه مبارک رمضان 1392 قسم یاد می نمایم، از هیچ کوششی برای انتشار آثار آیت الله محمد صادقی تهرانی خصوصاً کتاب غوص فی البحار دریغ ننمیام. و در راه احیاء علوم قرآنی که هدف والای پدر بزرگوار می باشد، قدم بنهم.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
تأسیس جامعة علوم القرآن
در اوائل پيروزى انقلاب 1358هـ .ش به مديريت فقيه مجاهد و مفسّر محقّق حضرت آية الله العظمى دکتر صادقى تهرانى در شهر قم تأسيس گرديده و پی گیر نهضت علمىِ قرآنى است که مؤسّس محترم از سال 1341 هـ .ش در حوزه علميه نجف با يارىِ گروهى از فضلاى مبارز، و نیز با بنيانگذارى این مرکز علمی پژوهشی، حرکت در این مسیر پر برکت را آغاز نموده است.
آية الله العظمى دکتر صادقى تهرانى از ابتداى تأسيس این مرکز همواره بر اين باور بوده اند كه انقلاب علمىِ قرآنى، زيربناى حركت تكاملى مسلمانان براى پيشرفت همه جانبه معنوى و مادّى است، و پس از پيروزى نسبى در انقلابِ سياسى سال 57 ، هنگام آن رسيده است كه انقلابى قرآنى در عمق حوزه هاى علميه آغاز گردد و به اين پرسش پاسخ داده شود: كه چرا حوزه ها و مراكز اسلامى، قرآن را كه متن ابدى اسلام است مهجور و مطرود و نفى نموده و آن را متن اصلى پژوهش هاى خود قرار نداده اند؟! و بجای آن بحث هاى غيرقرآنى در حال گسترش است؟ و چرا حوزه هاى ما جوابگوى مسلمانان جهان - تا چه رسد به ديگران - نيستند تا آنان كه عليه قرآن و اسلام عزيز، شبهه ايجاد مى كنند پاسخهاى قطعى و قانع كننده از حوزه ها نيابند؟!
اگرچه پيش از اين هم در صدر اسلام، پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله و سلم) از مهجوريت قرآن به محضر مقدّس خداى سبحان شكايت كرده بودند:
«و قال الرّسول يا ربِّ إنَّ قومي اتّخذوا هذا القرآن مَهْجَوراً» (فرقان/30) و[قومي] كه به قرينه رسالت پيامبرصلى الله عليه وآله تمامى مسلمانانند اكثراً در طول تاريخ اسلام، قرآن را مهجور و از خود دور كرده اند.
با توجه به اين نكته مهم، مديريت جامعةُ علومِ القرآن، به خوبى مى دانست، اذيّتى كه از مهجوريت قرآن در بين اكثريت مكلّفان بر وجود مقّدس پيامبر عظيم الشّان اسلام وارد مى شده و مى شود وعده عذاب و لعنت و غضب خداى سبحان را در پى داشته و خواهد داشت زيرا خداى متعال در سوره توبه، آيه 61 و سوره احزاب، آيه 57 به ترتيب فرموده است:
«والّذين يؤذون رسول اللَّه لهم عذاب أليم» و
«انّ الّذين يؤذون اللَّه و رسوله لعنهم اللَّه فى الدّنيا و الآخرة و اعدّلهم عذاباً مهيناً.»
بدين جهت براى دور شدن از عذاب اليم و لعنت الهى در دنيا و آخرت و نزديك شدن به ثواب و رحمت الهى و انجام وظيفه قيام لِلَّه برمبناى... :
« قل اِنّما اَعِظُكُم بِواحِدَةٍ اَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مثنى و فرادى»
لزوم تشکیل جامعة علوم القرآن
تشكيل جامعةُ علومِ القرآن، امرى ضرورى بلكه از اَوجب واجبات بود كه به حمد الهى انجام شد و با كوششى مستمرّ و مصرّانه اهداف آن پى گيرى مى شود. از جمله اهداف بنيادىِن اين مركز قرآنى، برمبناى: «والّذين يُمَسِّكُونَ بِالكِتابِ وَ أقامُوا الصَّلاةَ إنّا لانُضيعُ أجْرَ الْمُصْلِحينَ» اصالت بخشيدن به دروس تفسير قرآن كريم و فقه قرآنى در حوزه ها بوده است تا به جاى برچسبِ شرك آلودِ «دروس جنبى!» ؛
قرآن، محور اصلى دروس حوزه هاى علميه قرار گيرد و اوامر مقدّس پيامبر اكرم و اهل بيت آن حضرت) عليهم السلام( مبنى بر وجوب مؤكّد عرضه احاديث به قرآن، با جديّت فراوان اجرا گردد، و بدين وسيله، سنّت قطعيّه پيامبر و سيره صحيحه ائمّه معصومين (عليهم السلام) شناخته شود.
برخی از فعالیت های علمی تحقیقاتی جامعة علوم القرآن
برخى از نتايج فعاليت هاى علمى تحقيقاتى مذكور، انتشار بيش از پانصد حكم فقهىِ مهجور از قرآن و سنت بوده است كه مخالف با نظرات مشهور علماى شيعه يا سنّى و يا هر دو آنهاست، در اين راستا رساله «الفقهاء بين الكتاب والسُّنّة » حاوى بيش از يكصد حكم فقهى از احكام مهجور قرآنى، به همراه نامه درخواستِ نقد پيرامون آن، در سال 1373 هـ . ش براى بيش از يكصد و بيست نفر از علماى اسلام ارسال شده است. و همچنين تبيين ضدّيت اركان اوّليه فلسفه مرسومِ حوزوى، با نصوصى قرآنى و بيانِ شصت و شش تضادّ ميان نظرات منطقيان در منطق بشرى و بررسى يكصد و هشتاد جلد كتاب حديثىِ شيعى و سنّى و نقد احاديث جعلىِ موجود در آنها در «كتاب غوص فى البحار» از جمله دستاوردهاى پژوهشى و كارنامه عملكرد قرآنى اين مركز مى باشد.
اين حركت و نهضت علمى قرآنى، اگرچه در برابر جمود، تحجّرگرايى و آزار و اذيت رياست طلبان و مخالفت مصلحت گرايان! قرار گرفته ولى جريان آن هرگز متوقّف نشده است و با لطف خاصّ الهى همچون گذشته با پيگيرىِ اهل قرآن، ادامه دارد. لا تدري لعلّ اللَّه يُحدث بعد ذلك أمراً ...